Thor Wowk Larsen er ikke personlig træner i den mest traditionelle forstand. Han er nemlig ikke med sine kunder i træningscenteret. Derimod tog han efter nogle år som cheftræner i CrossFit Copenhagen (Arca) turen mod online personlig træning med sit daværende firma FitBird. Hvis du har set vægtløftning på Eurosport, har du sandsynligvis hørt hans flotte stemme.
1. Hvordan var din vej...
Anders Nedergaard er PhD i muskelbiologi og har i mange år huseret på de danske træningsfora under aliaset "Incognito". Efter 5 år på Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg, er Anders blevet tilknyttet Nordic Bioscience, hvor han arbejder med at finde blod biomarkører for muskeltab. Du kan finde meget mere om Anders på hans side her.
1. Hvordan var din vej til at blive personlig tr...
Anna Bogdanova er uddannet i forandringsprocesser fra CBS, Z-Health træner og Stresscoach v/Majken Matzau. Annas spidskompetence er, at tilrettelægge tidseffektive træningsprogrammer (max 1-1,5 times ugentlig træning) med kettlebells, hvor hendes stil i høj grad minder om det originale hardstyle/RKC af Pavel Tsatsouline - få gentagelser med maksimal muskelspænding og kraftudvikling.
...
Konceptet er simpelt: jeg har stillet en række personlige trænere de samme seks spørgsmål omkring deres arbejde for at give dig et indblik i deres tankegang og vejen til hvor de er i dag. Jeg vil opdatere denne hovedartikel løbende som jeg interviewer de personlige trænere.
Mastertraineren
Frederik Boesen er udover at være uddannet kok og skilærer, blandt Skandinaviens få master tr...
Poul Haacker (også kendt som PTPoul) har igennem mange år været en del af den danske fitnessbranche - i træningscentre, som artikelforfatter og ivrig debattør. Siden 2001 har han som personlig træner hjulpet alt fra motionister til eliteatleter i forskellige sportsgrene. Han er uddannet fysioterapeut og har efterfølgende uddannet sig indenfor ART (active release technique), IASTM (ins...
Lars Samnøy er landholdschef og -træner for det norske landholds i styrkeløft og, som du måske har gættet ud fra efternavnet, norsk. Han holder foredrag med fokus på styrkeudvikling, er med til at uddanne trænere i styrketræning og arbejder sideløbende som personlig træner i det lokale træningscenter. Selv har han været aktiv styrkeløfter og herunder følger historien for manden, hvis ...
Frederik Boesen er uddannet kok, østrigsk uddannet skilærer, og Z-Health master trainer - den ene af kun to i Skandinavien.
1. Hvordan var din vej til at blive personlig træner i København?
Jeg tror på at man skal samle viden og erfaring fra mange forskellige aspekter i sit liv før man finder sin egen vej - både helt generelt, men også som personlig træner. Jeg tror, at der er en de...
I store træk kan du tænke på udviklingen af din kropsvægt som et matematisk spørgsmål. Hvis du vil tabe dig, skal du være i kalorieunderskud og hvis du vil tage på, skal du være i kalorieoverskud.
Din mad indeholder energi (kalorier)
I alt mad findes næringsstoffer og denne videos fokus er primært på de såkalde makronæringsstoffer - altså protein, kulhydrat og fedt. I videoen får du...
I denne artikel har jeg forsøgt at skære ind til benet og kun give dig det vigtigste, når du skal stege oksekød. At overføre teori til praksis.
Inden vi for alvor starter, vil jeg gerne starte med at aflive to meget udbredte myter. For det første forsegler man ikke kødet når man bruner det - det er ganske enkelt ikke muligt at forsegle kød.
For det andet suser saften ikke ind i ke...
Jeg havde ikke givet denne lille gimmick et navn, så jeg skrev blot "Ask me anything" og det var der flere, som tog ganske bogstaveligt. Derfor delte jeg svar-videoerne op i en fjolle-video, en træning-video og en kost-video. Hvis du har nogle ideer til et navn, så råb endelig op!
Stil et spørgsmål og få svar
Her kan du se introduktionen til ideen.
Fjollede svar
I denne video ka...
Mange træner hårdt og ofte, men styrken og kropsvægten rykker sig ikke - med andre ord: resultaterne udebliver. En af grundene hertil kan være at du spiser for lidt.
Faktisk er det ganske normalt at underestimere indtaget af kalorier og overestimere forbrændingen ved fysisk aktivitet.
Du kan med andre ord sandsynligvis ikke stole på din intuition omkring hvor meget du spiser og ...
Svaret på om du skal tabe dig eller tage på først, er selvfølgelig individuelt og afhænger af en lang række faktorer, men her får du en række råd, som du kan bruge til at træffe en beslutning.
Især som ny går mange op i hvorvidt de de skal bulke (tage på) eller cutte (tabe sig). Den vigtigste pointe her er, at det helt og holdent afhænger af hvad du har lyst til. Det er måske ikke de...
Slår man op på internettet vrimler med sider, der ofte har op til flere svar på hvad lige netop det perfekte træningsprogram er. Min påstand er, at mange af disse programmer i bedste fald er misvisende og i værste fald på længere sigt direkte skadelige for både din sundhed og fysiske udvikling.
Der er mange årsager til en sådan påstand, men hovedsageligt er der to vigtige:
Det pågæl...
Det er min filosofi, at opvarmning før styrketræning ikke blot skal få pulsen op, men også virke forberedende for din træning, øge din perforamnce og virke skadesforebyggende [1].
Med disse fire simple opvarmningsøvelser får du en solid opvarmningsrutine - se med:
De fire øvelser
Her forklarer jeg dig de fire øvelser i opvarmningens complex:
1. Hindu pushup: Det er en viderebygnin...
Cleans er den bevægelse, hvor du får vægten fra gulv til skulder. Det er vigtigt at have teknikken på plads for at minimere risikoen for skader, men også fordi en stor del af kettlebell-øvelser foregår fra netop denne position. Derfor skal du kunne få en tung kettlebell op for at kunne lave fx pushpress og squat.
Cleans er en af de seks fundamentale kettlebell hardstyle øvelser [1]....
Kartofler er en god kilde til en lang række næringsstoffer, vitaminer og mineraler som eksempelvis C-vitamin, niacin, thiamin, vitamin B6 og folat [1]. Indholdet af B-vitaminer er især interessant for vegetarer, der generelt har svært ved at få tilstrækkelig af disse gennem kosten.
For atleter er et specielt B-vitamin, nemlig choline, interessant, da det er med til at danne acethylch...
Sukker bliver ofte udskældt for at have en magisk negativ effekt i sig selv, men ligesom med alt andet handler det altid om mængder.
Det er ikke alt sukker, som du nødvendigvis lægger mærke til at du indtager, da det kan forekomme ”skjult” i mange fødevarer. Og det kan få dig til at indtage flere kcal og dermed tage på.
Sukker er dog hverken fedende eller farligt isoleret set.
...
Nedsat ankelmobilitet kan opstå på mange måder som ensidig eller manglende træning, hvor anklens funktioner ikke benyttes og derfor bliver de stivere. En stillesiddende hverdag og minimalt med bevægelse over en længere periode kan være en del af ligningen.
Det betyder at du kan opleve begrænset bevægelighed i anklerne, knæene, hoften og ryggen, da leddene hænger sammen og er nødt til...
Med GHD situps får du en god øvelse til at øge din corestyrke med den forlængede bevægebane. Øvelsen er populariseret gennem CrossFit og er efterhånden en ganske alment kendt øvelse i manges coretræning.
Du kan ikke isolere dine mavemuskler
På trods af det er fint at variere din mavetræning, skal du ikke gøre det i troen om at du kan isolere dele af maven eller at du bør overraske m...
Rødbeden er en del af beta-slægten og har en fiber-kulhydrat ratio på 1:3, hvilket er med til at gøre rødbederne mættende. De har samtidig et naturligt højt indhold af folat, mangan og kalium.
En folat-rig kost er at anbefale for gravide, da folat assisterer optagelsen og nedbrydelsen af B12-vitamin samt hjælper formering og omløb af røde blodceller.
Mangan arbejder enzymatisk med k...
Arbejder du frem mod at få en stærkere eller mere markeret mave, så kan ab-wheel (mavehjul eller på engelsk abdominal wheel eller ab roller) være et skridt på vejen.
Men det er en tung og udfordrende øvelse, som kræver træning hvis du skal kunne udføre den stående. Du får også en god træning på knæene, men hvordan kan du træne dig op fra at lave dem på knæ til stående?
Fordelene ve...
Hvad er kostfibre?
Kostfibre er en gruppe af kulhydrater, der er delvist ufordøjelige. Modsat de fleste andre bestanddele i kosten, nedbrydes de ikke af enzymerne i tolvfingertarmen og tyndtarmen, men af bakterierne i tyktarmen; en såkaldt fermentering.
Under denne fermentering dannes der blandt andet short chain triglycerides (SCT fedt), der på dansk kaldes kortkædede fedtsyrer. Di...
En kostplan kan være et godt redskab til at holde styr på hvad du spiser over en given periode. Kostplanen kan enten fungere som registrering af det du spiser (løbende eller efterfølgende) eller som en plan for hvad du vil spise (forud).
At lave og følge en kostplan kan lære dig om makronæringsstoffer (protein, kulhydrat og fedt), kalorieindtag (underskud, overskud eller ligevægt) og...
Glykæmisk indeks er en målestok, som relativt ift. glukose, fortæller hvor stor en stigning i blodsukkeret en fødevare vil resultere i. Problemet er bare at stigningen er baseret på 50 gram kulhydrater fra en given fødevare og da gulerødder indeholder cirka 10 gram kulhydrater pr. 100 gram er beregningen altså lavet på 0,5 kg gulerødder, hvilket der næppe er nogen, som indtager i ét m...