Mød en personlig træner - Celestine Maria Jensen Begynder

Celestine Maria Jensen har dyrket en lang række sportsgrene fra ridning til tennis, men det var først i mødet med styrketræning, at hun fandt sin sport. Siden har hun stillet i Bodyfitness +168, hvor hun blev nr. 3 til Danmarksmesterskaberne og derigennem kvalificerede sig til de Nordiske Mesterskaber, hvor hun blev nr. 9.
Celestine arbejder som personlig træner og Vanecoach, især for kvinder, med fokus på holdbare vaner og at give slip på restriktioner og regler omkring kosten. Lær mere om Vanecoaching her.
1. Hvordan var din vej til at blive personlig træner?
Jeg har fra en rimelig ung alder været meget bevidst om og interesseret i sundhed og har altid været forholdsvis aktiv. Jeg har dog i mange år været den klassiske cardio-bunny, der brugte timevis på løbebånd, spinningcykler og til holdtimer i jagten på ”den perfekte krop” - for jeg ville jo ikke være stor, jeg ville bare være ”tonet”.
Jeg hadede det ikke, men jeg syntes heller ikke at det var sjovt at træne - jeg nød det ikke. Så mødte jeg styrketræning og vi blev rigtig gode venner. Det var ikke blot sjovt, men jeg kunne forme min krop - og jeg fandt ud af, at min krop ikke blev bygget af rigid kalorierestriktion, men at der skulle mad til at blive stærk og få den krop jeg drømte om.
Jeg har et brændende ønske om, at give denne indsigt videre. Min mission er at få kvinderne ud af spinningsalen, ned af stepmaskinen, væk fra crosstraineren og ind i ”abeburet”, altså frivægtsområdet. Mange kvinder frygter det mandsdominerede område, er usikre på teknik og bange for at blive ydmyget.
Mit ønske er, at give mine klienter de redskaber de har behov for samt at arbejde med deres selvværd for at give dem mod på at bevæge sig ind i frivægtsområdet. Derudover er det også at lære dem korrekt teknik, så at de kan være stolte af deres træning - og den bagdel der følger med i kølvandet på nok hårdt arbejde, dedikation og korrekt udførsel af squats.
2. Hvad føler du giver dine klienter størst værdi?
Mit arbejde med mine klienters mind-set og tro på sig selv i rejsen mod at finde den kost- og træningsrytme, der passer den enkelte, er uden tvivl det jeg føler giver mine klienter størst værdi. Jeg mener ikke at det nytter noget blot at udstikke en kostplan og et træningsprogram - livet kan ikke puttes skematisk i kasser og jeg er nødt til, sammen med klienten, at finde ud af hvor den egentlige udfordring ligger - og arbejde ud fra det.
At se en klient, efter utallige fiaskoer med quick fixes og hurtige løsninger, (gen)finde troen på sin egen styrke og se sit eget potentiale er det fedeste i hele verden.
For mig er det i øvrigt vigtigt at uddanne mine klienter, så de selv er i stand til at foretage valg, der gavner dem på den lange bane og ikke skal være ”afhængige” af mig og min support i al tid og evighed. Det er efter min mening den største værdi du kan give en klient; uafhængighed.
3. Hvad oplever du er den største udfordring som personlig træner?
Min største udfordring er netop at jeg ikke tror på quick fixes - og derfor heller ikke leverer quick fixes, og det at få mine klienter til at tro på og gå efter den langsigtede løsning samt have tålmodigheden til det, også når det er hårdt, er mine største udfordring. Men når resultaterne viser sig, er godfølelsen den del større, når man har turde satse på den langsigtede holdbare løsning.
4. Hvad er dit vigtigste redskab som personlig træner?
Min empati; min evne til at læse og forstå mine klienter og at kunne sætte mig selv i den enkelte klients sted. Personlig træning handler ikke om forkromede træningsprogrammer og den perfekte kostplan - det handler om at kunne forstå det menneske du står overfor og at guide personen til selv at finde ud af hvad hun har brug. Derfor er compassion fatigue giftig.
Selvfølgelig skal der sammensættes et forløb, der er kompatibelt med min klients liv og som virker motiverende for den enkelte. Jeg er af den overbevisning, at man skal synes det man laver er sjovt.
Bevares, vi har alle sammen dage hvor en tur i træningscenteret ikke lige huer os, men i det store hele nytter det ikke noget at ”dyrke” noget man ikke selv synes er fedt - så er det begrænset hvor holdbar løsningen er på den lange bane, sundhedsmæssige fordele eller ej.
5. Hvad motiverer dig og giver arbejdsglæde som personlig træner?
At se mine klienter vokse personligt og udvikle sig, det giver mig enorm glæde. Der sker noget helt specielt med en kvindes udstråling, når hun pludselig ”får øje på” sit eget værd og sin egen styrke. Rejsen derhen giver mig i øvrigt en lige så stor glæde.
Nogle gange skal det gøre ondt før det gør godt - og at kunne støtte i en hård proces, velvidende at der venter noget godt på den anden side, synes jeg er en fed del af arbejdet.
6. Hvordan er den perfekte klient?
For mig er det vigtigt at en klient har overvejet sin beslutning, når hun starter et forløb hos mig. Jeg er ikke interesseret i ”jeg-vil-gerne-tabe-5-kg-stik-mig-en-plan”-klienter og søger således at skabe refleksion før et forløb. Jeg gør det altid klart inden et forløb, at hvis målet er hurtige resultater, så er jeg ikke den rette træner for hende.
Den perfekte klient er således én, der har reflekteret over sin beslutning om at få hjælp af mig - og som er indstillet på at gode ting tager tid og ændring af vaner sker over en længere periode. Jeg søger ikke perfektion hos mine klienter, men jeg vil gerne se vilje og ønske om at nå i mål. Det er det der gør, at man rejser sig igen, de dage hvor man snubler - og det gør alle. Rejsen mod målet er ikke en lineær proces; nogle gange går vi et skridt frem og to tilbage, men det er netop ofte de to skridt tilbage og når det gør ondt, der gør, at vi får mod på at tage de næste to frem.
Kommentarer
Tilføj kommentarTilføj kommentar