Mød en personlig træner - Poul Haacker Begynder

Konceptet er simpelt: jeg stiller nogle udvalgte personlige trænere 6 spørgsmål omkring deres arbejde for at give indblik i deres tankegang og vejen til hvor de er i dag. I denne del af "mød en personlig træner", har jeg stillet Poul Haacker de 6 spørgsmål.
Poul Haacker er personlig træner og uddannet fysioterapeut.

Tags:

Poul Haacker (også kendt som PTPoul) har igennem mange år været en del af den danske fitnessbranche - i træningscentre, som artikelforfatter og ivrig debattør. Siden 2001 har han som personlig træner hjulpet alt fra motionister til eliteatleter i forskellige sportsgrene. Han er uddannet fysioterapeut og har efterfølgende uddannet sig indenfor ART (active release technique), IASTM (instrument assisted soft tissue massage) og akupunktur.

1. Hvordan var din vej til at blive personlig træner?

Styrketræning har altid tiltalt mig. Selv inden jeg kunne læse, kan jeg huske billeder af de muskuløse statuer fra Grækenland fascinerede mig. Efter at have trænet i nogen år, ville jeg gerne hjælpe folk, med at undgå de fejl, jeg selv havde lavet i min træning. Derfor blev jeg blev fitnessinstruktør - jeg følte, at jeg kunne spare andre for besvær og hjælpe dem hurtigere videre mod deres mål.

Jeg husker hvordan, jeg læste hele manualen samme dag, jeg modtog den, fordi jeg synes det var interessant. Siden begyndte jeg at arbejde i SATS, som gav mig en personlig træner uddannelse næsten gratis. Jeg endte dog også med at arbejde der i mange år - blandt andet som chef for personlig træning på landsplan.

2. Hvad føler du giver dine klienter størst værdi?

Når samarbejdet forandrer deres liv på en måde de ikke havde forudset. Voldsomme ændringer af kroppen er standard for mig, og ofte hvad kunderne håber på - andre forandringer er ofte mere overraskende. Jeg er begyndt at bede flere af mine klienter om at gå til lægen regelmæssigt.

For de fleste smider al deres medicin efter nogle uger. De fleste ser 10 år yngre ud og får pludselig opmærksomhed fra det modsatte køn. Alle kommer for at forandre deres krop, men oplever pludseligt deres hjerne fungerer bedre på arbejdet eller på studiet. De vokser også som mennesker, fordi de får overskud til at være en bedre version af dem selv.

3. Hvad oplever du er den største udfordring som personlig træner?

Alle klienter er en ny udfordring - og dét er fantastisk. Jeg udvikler mig sammen med alle mine klienter. Ofte er motivationen den største udfordring. Det er her en oprigtig interesse i dine klienters liv og coaching kommer ind. Frustration og tålmodighed kan nogen gange være svært at kontrollere. Ikke fordi mine klienter skuffer mig eller ikke gør som jeg siger, men fordi de ikke selv har indset hvor stort deres potentiale er og derfor hæmmer deres egen udvikling ved at begrænse dem selv.

4. Hvad er dit vigtigste redskab som personlig træner?

Min evne til at motivere og støtte mine klienter ved at møde dem, hvor de er mentalt. På gulvet er kropsvægt og frie vægte det vigtigste i værktøjskassen. Jeg har selv yndlingsøvelser og udstyr, men det handler ikke om mig på gulvet. Alle mine klienter er forskellige og det er min opgave at lave et unikt program til hver af dem, så de kan opnå deres mål på den bedst mulige måde.

5. Hvad motiverer dig og giver arbejdsglæde som personlig træner?

Når mine klienter fortæller mig, hvordan jeg har hjulpet dem med at ændre deres liv. Jeg blev personlig træner for at hjælpe andre mennesker og når jeg ser det ske, fylder det mig med energi. Jeg er ovenud lykkelig for at have et job, som kan give mig så stor personligt udbytte. At undervise og hjælpe andre, har I mange år været min passion.

6. Hvordan er den perfekte klient?

En ærlig klient er en perfekt klient. Resten er op til mig og mine evner som personlig træner. Men egentlig er bør fokus ikke være på at lede efter den perfekte klient. Alle kæmper med deres dæmoner og behøver støtte til at komme videre. Nogle gange handler det om at blive presset forbi grænser. ud af sin komfortzone. Andre gange handler det om en SMS eller et telefonopkald i en svær tid. Det er op til mig at vide hvad der skal til hvornår - og så levere varen.

Læs om de andre personlige trænere eller få en personlig træner i København.

Jacob Beermann er personlig træner, forfatter og foredragsholder.

Hej, jeg er Jacob Beermann

Jacob Beermann er personlig træner, forfatter og foredragsholder.
Jeg hjælper mine klienter med at opnå deres mål på en effektiv og motiverende måde. Mange af mine klienter ønsker at få bedre teknik, blive stærkere eller smertefri - og det er i høj grad min spidskompetence med min kandidatgrad (MSc.) i Smerter fra University of Edinburgh i Skotland. Uanset om d... Læs mere

Kommentarer

Tilføj kommentar

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Markdown.

  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <hr>