Mød en personlig træner - Frederik Boesen Begynder

Konceptet er simpelt: jeg stiller en række personlige trænere seks spørgsmål omkring deres arbejde og bringer her svarene. I denne del af "mød en personlig træner", har jeg stillet Frederik Boesen de seks spørgsmål.
Frederik Boesen er personlig træner i Randløv Boesen på Østerbro i København

Tags:

Frederik Boesen er uddannet kok, østrigsk uddannet skilærer, og Z-Health master trainer - den ene af kun to i Skandinavien.

1. Hvordan var din vej til at blive personlig træner i København?

Jeg tror på at man skal samle viden og erfaring fra mange forskellige aspekter i sit liv før man finder sin egen vej - både helt generelt, men også som personlig træner. Jeg tror, at der er en del unge personlige trænere, der ikke er i industrien om 5-10 år, og omvendt tror jeg, at der er mange, der beskæftiger sig med helt andre ting end personlig træning, der ender i gamet på et senere tidspunkt.

Det at rådgive og vejlede klienter kræver indsigt og forståelse. Både for deres situation, men også for hvilken vej man tror er den rigtige for lige præcis dem. Det skill-set kommer ikke nødvendigvis fordi vi har læst i en bog eller fået det af vide af andre på en uddannelse. Det skal vi ofte selv have oplevet på egen krop. Her er erfaring et nøgleord.

Jeg har brugt det meste af mit liv, på at observere mine omgivelser, og det har givet mig nogle skills, som er meget brugbare i mit arbejde. Dertil kommer så uddannelser og kurser samt de knubs og glæder jeg har oplevet indtil videre i mit virke som personlig træner.

2. Hvad føler du giver dine klienter størst værdi?

Min holistiske indgangsvinkel. Jeg arbejder i høj grad ud fra den engelske frase: "All the body, all the time" - man kan ikke blot se på én del af kroppen på et bestemt tidspunkt og arbejde ud fra dette statiske billede.

3. Hvad oplever du er den største udfordring som personlig træner?

Helt klart implementering af ændringer sammen med en kunde - at kunne implementere det man som træner ved. Der er rigtig mange derude, der ved sindsygt meget om alle mulige ting. De har stor viden om øvelser, kost, bio-mekanik, og træning - alt sammen yderst relevante kompetencer.

De kan referere til et hav af studier, men at få klienten til at implementere en simpel kostplan formår de ikke. Og hvad hjælper den store viden så? I sidste ende handler det om at hjælpe folk med at opnå deres drømmemål.

4. Hvad er dit vigtigste redskab som personlig træner?

Der er en række forskellige elementer, der driver mig. Jeg vil helt sikkert fremhæve lysten til at hjælpe som en af de store faktorer. I selve PT-arbejdet benytter jeg mig i høj grad af min intuition, indlevelse, viden, og erfaring - i den rækkefølge, men naturligvis kombineret. Og så kaffe.

5. Hvad motiverer dig og giver arbejdsglæde som personlig træner?

Det giver mig stor glæde, at se forandringerne hos kunderne, og sammen med klienten skabe noget, de ikke selv havde forestillet sig var muligt. Tænk på hvor mange menneskers liv man kan hjælpe til at blive bedre over et helt arbejdsliv. Og det gælder ikke kun klienten, men også mange af de mennesker, som er i klientens omgangskreds.

Hvis du gør dit arbejde ordentligt, gør du Danmark til et bedre sted. Jeg ved godt, at det er lidt cheasy at sige sådan, men det er sandt. Vi har et af de bedste job. Hvis ikke du får ild i røven af at lave det du gør, så find ud af hvad der skal til for at få det.

6. Hvordan er den perfekte klient?

Jeg vil egentlig hellere vende spørgsmål om, så det lyder "hvordan er den perfekte træner?". Hvis udgangspunktet er at få klienten til at passe ind i vores model, tror jeg ikke man får særligt gode resultater. Det må i stedet være vores model, der skal tilpasses klienten. Dermed mener jeg ikke, at man ikke skal stille krav til sin klient.

Der er alt for mange, der ikke tør fortælle deres klienter sandheden. Så prøver man, at stryge dem lidt med hårene, for at få dem til at ændre nogle ting. Så bliver det hele lidt for venneagtigt og som konsekvens bliver det sværere at sige tingene som de er. På den måde spilder vi både vores egen, men også vores klienters tid.

Jeg tror på, at man skal sige det, man mener - ikke det man tror klienten vil høre. Det er op til os som vejledere at løse udfordringerne, og guide klienten i den retning, som bedst hjælper dem til at få opfyldt deres mål og drømme, og som skaber den mest holdbare forandring. Både nu og på lang sigt.

Læs om de andre personlige trænere eller få en personlig træner i København.

Jacob Beermann er personlig træner, forfatter og foredragsholder.

Hej, jeg er Jacob Beermann

Jacob Beermann er personlig træner, forfatter og foredragsholder.
Jeg hjælper mine klienter med at opnå deres mål på en effektiv og motiverende måde. Mange af mine klienter ønsker at få bedre teknik, blive stærkere eller smertefri - og det er i høj grad min spidskompetence med min kandidatgrad (MSc.) i Smerter fra University of Edinburgh i Skotland. Uanset om d... Læs mere

Kommentarer

Tilføj kommentar

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Markdown.

  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <hr>