Mød en personlig træner - Thor Wowk Larsen Begynder

Konceptet er enkelt: jeg har stillet nogle personlige trænere seks spørgsmål om deres arbejde og bringer svarene her. I denne del af "mød en personlig træner", har jeg stillet Thor Wowk Larsen de seks spørgsmål.
Thor Wowk Larsen er virtuel crossfit personlig træner i sit firma fitbird.com

Tags:

Thor Wowk Larsen er ikke personlig træner i den mest traditionelle forstand. Han er nemlig ikke med sine kunder i træningscenteret. Derimod tog han efter nogle år som cheftræner i CrossFit Copenhagen (Arca) turen mod online personlig træning med sit daværende firma FitBird. Hvis du har set vægtløftning på Eurosport, har du sandsynligvis hørt hans flotte stemme.

1. Hvordan var din vej til at blive personlig træner?

Jeg begyndte som træner i Aalborg Atletik og Motion, hvor jeg arbejdede i flere år mens jeg selv dyrkede atletik. Jeg har altid elsket at dele ud af min træningsviden og hjælpe folk med teknik - og ganske tidligt gik det op for mig at folk var villige til at betale penge for min hjælp.

Jeg havde altid regnet med at skulle beskæftige mig med international udvikling i en NGO eller konsulentvirksomhed, og så mest trænerjobbet som en måde at tjene penge på mens jeg studerede. Jeg flyttede til København i 2008 og hoppede med på CrossFit-bølgen som træner i CrossFit Copenhagen.

Efter min bachelor i 2011 valgte jeg at holde pause fra studiet inden overbygningen og fik en fuldtidsstilling som cheftræner i CrossFit Copenhagen. Jeg blev sindssygt glad for det og nød at kunne gøre min hobby til et fuldtidsarbejde. Til sidst savnede jeg dog personlig udvikling og udfordringer, hvorfor besluttede mig for at kaste mig ud i livet som selvstændig.

I august 2013 lancerede jeg FitBird med min partner in crime og tidligere trænerkollega Casper Kold. Drømmen med FitBird er at bringe personlig træning ind i det 21. århundrede ved hjælp af de fantastiske muligheder, der ligger i moderne mobilteknologi. Vi tilbød “Mobile Coaching”, dvs. personlig træning på mobilen.

Vores brugere får et skræddersyet træningsprogram, hjælp til at skabe varige sunde vaner og ubegrænset adgang til vores ekspertise. Og sidst men ikke mindst følger vi rent faktisk med i, om de får gjort det, de sætter sig for.

Det har været en hård og udfordrende rejse, og vi arbejder på højtryk på at skabe den app, hvori vores service skal leveres. I dag klarer vi os med en Excel-inspireret Google Drive-løsning, så en app bliver et stort fremskridt. Men på trods af vores simple tekniske løsning er kunderne super glade for vores service og det er ubeskriveligt fedt at have mulighed for at hjælpe mange flere mennesker med at bliver stærkere og sundere.

Senenere drev vi PT Partner, hvor vi hjalp personlige trænere med deres markedsføring, herunder hjemmeside, salg osv.

2. Hvad føler du giver dine klienter størst værdi?

Der er naturligvis et hav af faktorer, men den største værdi tror jeg ligger i de succesoplevelser, der kommer løbende. Oplevelsen af at de kan meget mere end de selv troede når bare de har tillid til en og stoler på, at der er en mening med galskaben. Det kræver at de kan mærke at vi er oprigtigt interesserede i dem, følger med i hvad de laver og føler ansvar for at de når deres mål.

3. Hvad oplever du er den største udfordring som personlig træner?

En af de største udfordringer er balancen mellem det folk tror de har brug for, og det de reelt har brug for. Det kan være svært for folk at forstå at DOMS (ømhed) ikke er den rette målestok for god træning og at bare fordi noget er hårdt er det ikke nødvendigvis godt. Og så er det til tider meget udfordrende at få folk til ikke at ændre alt for meget for hurtigt.

Når folk fx ønsker at tabe sig kan det være svært for dem at acceptere, at det tager tid, handler om vaner - og det derfor ikke nytter noget at ændre alle deres trænings- og livsstilsvaner på en gang. At der ikke er nogle genveje til noget sted, der er værd at være kan være en sandhed, der er svær at erkende. Især i en verden, hvor folk hele tiden bliver bombarderet med den nyeste slankekur eller træningsdille.

4. Hvad er dit vigtigste redskab som personlig træner?

Når man leverer sin service digitalt er det jo nærliggende at svare en smartphone. Men tolker man redskab mindre bogstaveligt er det klart for mig, at tillid og empati ligger meget højt på listen. Er man ikke i stand til at relatere til folks udfordringer er det meget svært at hjælpe dem, og for dem at have tillid til en.

De dygtigste trænere jeg kender, er meget empatiske og formår at skabe en høj grad af gensidig tillid til deres klienter. Derfor er empatitræthed meget problematisk.

En stor del af den tillid bunder også i at man kender sine egne begrænsninger og anerkender at man ikke kan eller skal vide ved alt, og at man heller ikke kan hjælpe alle. Når det er sagt så er ens netværk et essentielt redskab, så man fx kan referere folk videre til, der er klogere end en selv. Jeg er ufatteligt taknemmelig for at kende nogle utroligt dygtige og inspirerende folk i træningsverden.

5. Hvad motiverer dig og giver arbejdsglæde som personlig træner?

Jeg er afhængig af den glæde jeg oplever når man hjælper andre med at blive sundere og stærkere - at nå i mål. Selv om FitBirds service foregik online, er det utroligt tilfredsstillende at få positiv feedback fra vores brugere og opleve deres oprigtige taknemmelighed.

Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes det er fantastisk ikke at være bundet til en bestemt geografisk lokalitet, men (forhåbenligt en skønne dag) kan udføre mit arbejde fra en hængekøje på Bali.

6. Hvordan er den perfekte klient?

Jeg elsker selvfølgeligt alle FitBirds brugere/klienter og synes de er fantastiske. Men hvis jeg skal male et billede af den perfekte klient, så vil jeg bruge min far som eksempel. Han fyldte 60 sidste år og har aldrig trænet fast eller dyrket nogen form for sport.

I sommer købte jeg dog en kettlebell til ham som han er begyndt at bruge til at træne hjemme med. Nu træner han 2-3/ugen og er gået fra ikke at kunne tage en eneste push up til at tage 12 uden problemer.

Det er en ting at kunne hjælpe folk, der i forvejen er sunde og vilde med at træne, men at skabe sunde varige vaner og intrinsisk motivation hos folk for hvem det ikke falder naturligt er en kæmpe sejr. Det er dér jeg for alvor kan føle stolthed over at gøre en forskel som personlig træner.

Læs om de andre personlige trænere eller få en personlig træner i København.

Jacob Beermann er personlig træner, forfatter og foredragsholder.

Hej, jeg er Jacob Beermann

Jacob Beermann er personlig træner, forfatter og foredragsholder.
Jeg hjælper mine klienter med at opnå deres mål på en effektiv og motiverende måde. Mange af mine klienter ønsker at få bedre teknik, blive stærkere eller smertefri - og det er i høj grad min spidskompetence med min kandidatgrad (MSc.) i Smerter fra University of Edinburgh i Skotland. Uanset om d... Læs mere

Kommentarer

Tilføj kommentar

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Markdown.

  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <hr>