Hvorfor tager jeg ikke på? Begynder

I træningsverdenen er det et evigt tilbagevendende spørgsmål blandt begyndere: "hvorfor tager jeg ikke på?"

Tags:

Mange træner hårdt og ofte, men styrken og kropsvægten rykker sig ikke - med andre ord: resultaterne udebliver.

Du spiser ikke nok

Det mest simple svar, som kan gives, er hvis du ikke tager på, spiser du ikke nok. Det er selvfølgelig en sandhed med visse modifikationer, men i langt de fleste tilfælde er det uden tvivl gældende.

Hvor mange kalorier du har brug for, er meget individuelt, men en voksen man kan hurtigt forbrænde 3000-3500 kalorier om dagen afhængigt af kropsvægt, muskelmasse, og ikke mindst aktivitetsniveau.

Du kan finde udregnere på nettet, som kan give dig et godt bud på hvad dit ligevægtsindtag er ellers kan du se nærmere på vores video om hvordan du styrer din kropsvægt.

Pas på fejl når du måler

Hvis du allerede spiser den mængde kalorier, som du har estimeret er dit ligevægtsindtag, men stadig ikke tager på, så er der to muligheder: dit ligevægtsindtag er højere eller der er fejl i din kalorieudregning. Var risene i kostplanen nu målt rå eller kogte? Fejl som disse oplever jeg ofte, når folk råber desperat om hjælp.

Mit bedste råd til dig, som har svært ved at tage på, er at du skal spise kalorietætte fødevarer. Det vil altså sige fødevarer med mange kalorier per 100 gram. Det kunne være fødevarer som nødder, avocado, peautbutter og eksempelvis letmælk eller sødmælk frem for skummetmælk.

Danni Hvidtfeldts billede

Hej, jeg er Danni Hvidtfeldt

Danni Hvidtfeldts billede
Jeg er uddannet klinisk diætist (i daglige tale "diætist) fra Professionshøjskolen Metropols Ernærings- og sundhedsuddannelse i 2012. Lige nu læser jeg videre på overbygningen cand. scient. klinisk ernæring, der har til huse på SCIENCE på Frederiksberg. Udover studierne er jeg uddannet fit... Læs mere
Bog: Stærk - Din guide til effektiv løfteteknik
STÆRK er bogen for dig, der vil fordybe dig i løfteteknik.

Læs mere om bogen her

Maxer ApS | Eskildsgade 5, 3 | 1657 København V | info@maxer.dk | +45 2422 4943 | CVR: 36685026