Stå træk Begynder

I øvelsen stå træk lærer du, hvordan trækker skal være. Du træner din timing af løftet og samspillet mellem kroppens og stangens bevægelse. Derudover lærer de, hvordan du kommer mest hensigtsmæssigt under stangen.

Den første af de fem øvelser for at lære træk er stå træk.

Stå trækket bruges til at træne hvordan du kommer under stangen. Da træk består af først en udstrækning (hivet) og så en modsatrettet bevægelse (når du springer under stangen), er det vigtigt at øve den del, hvor der skiftes retning

Stå træk kan ligeledes være en god opvarmningsøvelse, hvis du ikke bruger for meget vægt. Fokusér i stedet på at få en fornemmelse for teknikken uden at bruge armene.

Sådan laver du stå træk

Her er trinene til et solidt stå træk:

  1. Tag bredt fat om stangen og rejs dig op, så stangen er placeret i hoftehøjde
  2. Tag en dyb indånding og spænd op i kroppen
  3. Træk langsomt stangen op mod brystet
  4. Når stangen har nået brysthøjde, springer du ned under stangen
  5. Brug ikke armene til at trække stangen op, men til at trække dig selv under stangen
  6. Stræk armene under stangen, spænd op i hele kroppen og rejs dig fra bundpositionen.

Stå træk er den sidste del af det fulde træk. Forestil dig derfor, at du har afsluttet hivet i træk og skal træne den sidste del af bevægelsen.

Hvis du løfter for tungt begynder du at bruge ryggen og benene for meget - det er ikke meningen i stå træk. Det er for at lære bevægelsen i hvordan du sætter dig under stangen.

Fokus skal være på at du står stille og udfører løftet kontrolleret.

Roland Giessing er landstræner i vægtløftning.

Hej, jeg er Roland Giessing

Roland Giessing er landstræner i vægtløftning.
Hej, mit navn er Roland og vægtløftning er min helt store passion. Jeg har haft med vægtløftning at gøre i over 30 år, både som eliteløfter og i de sidste 20 år har jeg været vægtløftningstræner i AK Viking. Først brugte jeg meget tid på at træne nybegyndere fra de er helt unge løftere, mens j... Læs mere