Hvad er god teknik? Let øvet

I denne video præsenterer jeg dig for et simpelt koncept til at snakke om hvad god teknik er. Det giver et konkret holdepunkt at evaluere ud fra.

Det er to parametre, som jeg hørte Mathias Kristiansen bruge i et oplæg til landsholdssamling i styrkeløft tidligere i år.

God teknik er effektiv og holder dig skadesfri

I hver sin ende af en skala finder du disse to parametre, som ikke nødvendigvis er modstridende - men de kan være det især i starten af din træningskarriere.

I den ene ende finder du effektivitet altså at du skal kunne løfte tungt med god teknik. I den anden ende finder du skadesrisiko altså at du skal kunne holde dig skadesfri med god teknik.

Nogle gange er disse to yderpunkter ikke forenelige på kort sigt. Eksempelvis vil en begynder i dødløft ofte kunne løfte mere med krum ryg, altså et kompromis i teknikken. I et sådan løft kan man sige at effektiviteten prioriteres over skadesrisikoen, hvilket kan være problematisk på lang sigt.

Ønsket på lang sigt er, at du kan få de to ender til at mødes - altså at du løfter effektivt med minimal skadesrisiko. Du kan bruge denne skala til at vurdere din teknik og dermed finde frem til hvad du bør fokusere på.

Jacob Beermanns billede

Hej, jeg er Jacob Beermann

Jacob Beermanns billede
Jeg hjælper mine klienter med at opnå deres mål på en effektiv og motiverende måde. Mange af mine klienter ønsker at få bedre teknik, blive stærkere eller smertefri - og det er i høj grad min spidskompetence. Uanset om du træner i det lokale træningscenter fordi du synes det er sjovt, om du k... Læs mere
Bog: Stærk - Din guide til effektiv løfteteknik
STÆRK er bogen for dig, der vil fordybe dig i løfteteknik.

Læs mere om bogen her

Maxer ApS | Eskildsgade 5, 3 | 1657 København V | info@maxer.dk | +45 2422 4943 | CVR: 36685026