Grebsstyrke i dødløft Meget øvet

Hvis du vil have et stort dødløft, skal du have et stærkt greb. Det kan du få på rigtig mange måder - i denne videoer præsenterer jeg nogle forslag.

Tags:

Hvis grebet er ved at svigte, kommer du ikke til at afslutte løftet. Der er mange metoder til at forbedre grebet gennem at styrke fingre, underarme og gennem at styrke selve grebesteknikken.

Hvis du ønsker et stærkere greb, skal du undgå at bruge straps, men i stedet træne grebet aktivt. Du kan benytte dig af magnesium, hvis dit træningscenter tillader det. Hvis det ikke er tilladt, sviner flydende magnesium ikke i samme grad og kan derfor være en mulighed.

De forskellige greb

Man taler om tre forskellige grebstyper. Dobbelt overhånd, som er det svageste greb. Mixed greb, som er noget stærkere, men kan give et lidt skævt træk. Låsegreb, hvor du med tommelfingeren over de andre fingre, låser grebet om stangen og kan få et lige træk - tilgengæld er det smertefuldt for tommelfingeren.

Dynamisk og statisk grebstræning

Grebstræning opdeles i to kategorier - statisk og dynamisk:

  1. Den dynamiske grebstræning består primært af forskellige gripper såsom captain of crush, hvor hånden åbnes og lukkes, så fingrene trænes. Det er ikke så overførbart til dødløft som de statiske øvelser, da grebet netop er statisk i dødløft.

  2. En god statisk øvelse er barbell holds, hvor man blot holder en stang i 10-30 sekunder og presser grebet på den måde. Andre gode øvelser er pinch grips, farmers walk og generelt alle øvelser med fatbar.

Jacob Beermanns billede

Hej, jeg er Jacob Beermann

Jacob Beermanns billede
Jeg hjælper mine klienter med at opnå deres mål på en sikker og motiverende måde. Mange af mine klienter ønsker at få bedre teknik, blive stærkere eller smertefri - og det er i høj grad min spidskompetence. Uanset om du træner i det lokale træningscenter fordi du synes det er sjovt, om du kon... Læs mere
Bog: Stærk - Din guide til effektiv løfteteknik
STÆRK er bogen for dig, der vil fordybe dig i løfteteknik.

Læs mere om bogen her