Danni Hvidtfeldt er klinisk diætist og hjælper dig med at optimere din kost.
Danni Hvidtfeldt er klinisk diætist og hjælper dig med at optimere din kost.

Jeg er uddannet cand. scient. i klinisk ernæring fra Københavns Universitet (KU) og klinisk diætist fra Professionshøjskolen Metropol i København (Ernærings- og sundhedsuddannelse i 2012).

I løbet af min studietid på blandt andet SCIENCE på Frederiksberg har jeg taget uddannelsen til fitnessinstruktør ved SATS Danmark i 2009 og er interesseret i både ernæring og træning.

Min tilgang til både træningsråd og ernæringsråd er, at man bør lytte til velargumenterede, gode råd baseret på videnskab og derefter forsøge at implementere det, så det passer bedst muligt i ens egen hverdag.

Der findes ikke én ultimativ kostplan. Der findes ikke ét ultimativt træningsprogram. Der kan gives tips, tricks, guidelines og gode råd i massevis - og herefter konstruerer du din egen, unikke sammensætning, der passer til dig og dine mål.

Mad handler ikke kun om overlevelse og sundhed. Mad handler om nydelse. Om socialt samvær. Om trøst. Om glæde. Om følelser. En kostvejleder, der fratager folk alt hvad de forbinder med afslapning, glæde, lykke og andre gode følelser, er i min optik en dårlig kostvejleder.

Alle kan sige til folk: "Du skal droppe al sodavand, slik, kage, brød og sukker", men uden tanke for hvad det reelt fratager folk. Og det vil sjældent holde på lang sigt.

Tricket er at lære folk at benytte sundere alternativer, og lære dem at blive opmærksomme på deres egen eksistens i forhold til mad. Hvilke vaner og mønstre de har. At være opmærksomme på hvordan de lever deres liv. Herfra er det 100% folks egen beslutning hvilken vej de vælger at gå.

Jeg kan vise dig døren, jeg kan give dig nøglen, jeg kan sågar trykke håndtaget ned for dig og skubbe døren op; men du skal selv gå igennem den.