Roland Giessing er landstræner i vægtløftning.
Roland Giessing er landstræner i vægtløftning.

Hej, mit navn er Roland og vægtløftning er min helt store passion.

Jeg har haft med vægtløftning at gøre i over 30 år, både som eliteløfter og i de sidste 20 år har jeg været vægtløftningstræner i AK Viking.

Først brugte jeg meget tid på at træne nybegyndere fra de er helt unge løftere, mens jeg i dag har løftere helt ned til omkring 8 år, men også helt op til 60 år.

Vægtløftning for alle

Jeg træner nogle af de mest håbløse løftere i Danmark, men samtidig også nogle af de allerbedste løftere på landsholdet, som jeg rejser rundt i verden med til internationale stævner som EM og VM.

Jeg har altid gået ind for breddeidræt, da jeg mener at det er igennem bredden at man skabe eliteløftere. Og det har jeg bevist igennem mine mere end 20 år som træner.

Jeg har altid fokuseret på fremgangen for hver løfter individuelt og aldrig på hvem der bedst. På den måde kan alle uanset alder, køn og niveau få en god oplevelse med vægtløftning.

Vægtløftning er nemlig en sport, som kan give enormt meget glæde, men som samtidig er meget teknisk krævende. Jeg prøver derfor at gøre indlæringen af teknik simplest muligt og håber at du finder gavn af mine mange videoer om teknik i vægtløftning.