Mange små eller få store måltider? Begynder

Der er ofte meget snak omkring antallet af måltider. Mange små eller få store? Og er det overhovedet vigtigt?

Tags:

Hvad er sundest, nemmest eller bedst, når man skal hhv. tabe sig eller tage på? Man taler typisk om to forskellige tilgange - mange små måltider eller få større måltider. Men er det egentligt særlig vigtigt?

Mange små måltider

Fordelen ved mange små måltider er, at det er lettere at styre appetitten dvs. holde sig mæt, så du undgår at spise usunde ting i løbet af dagen. Derudover er ideen, at du holder blodsukkeret mere stabilt. Tilgengæld skal du bruge mere tid på tilberedning af måltider eftersom der er flere - og en større del af dagen kommer til at handle om at spise.

Få store måltider

Fordelen ved færre, men større måltider er, at du ikke behøver tænke så meget på mad i løbet af dagen og du skal bruge mindre tid på tilberedning. Tilgengæld er der lang tid mellem måltiderne og du risikerer at blive småsulten, hvor du kan komme til at snacke usunde ting.

Det er individuelt

I forhold til vægttab eller vægtøgning, er det faktisk ikke særlig vigtigt om du indtager mange små eller få større måltider. Det vigtigste er det samlede kalorieindtag i forhold til ens personlige ligevægtsindtag - dvs. er du i overskud eller underskud. Især den store trend omkring faste er en fin måde at anskue netop denne vinkel. Selvom du faster i perioder af døgnet (eksempelvis IF, intermitted fasting), er det stadig dit ligevægtsindtag, som afgør hvad der sker med din kropsvægt.

Danni Hvidtfeldts billede

Hej, jeg er Danni Hvidtfeldt

Danni Hvidtfeldts billede
Jeg er uddannet klinisk diætist (i daglige tale "diætist) fra Professionshøjskolen Metropols Ernærings- og sundhedsuddannelse i 2012. Lige nu læser jeg videre på overbygningen cand. scient. klinisk ernæring, der har til huse på SCIENCE på Frederiksberg. Udover studierne er jeg uddannet fit... Læs mere
Bog: Stærk - Din guide til effektiv løfteteknik
STÆRK er bogen for dig, der vil fordybe dig i løfteteknik.

Læs mere om bogen her

Maxer ApS | Eskildsgade 5, 3 | 1657 København V | info@maxer.dk | +45 2422 4943 | CVR: 36685026