Christopher Lund Dahl har været personlig træner på Vesterbro hos Maxer.
Christopher Lund Dahl har været personlig træner på Vesterbro hos Maxer.

Hej, jeg hedder Christopher Lund Dahl og har arbejdet som personlig træner i Maxer fra 2017-2023, hvor jeg især arbejdede med styrke, optimering af teknik, muskelopbygning og smerter.

Som person er jeg nysgerrig, hjælpsom og har et veludviklet bullshit-filter (ganske nødvendigt indenfor kost og træning). Det bedste jeg ved er, at følge mine klienters rejse og udvikling mod deres mål - uanset om det er med at opbygge nye vaner, blive smertefri, stærkere eller tabe nogle kg.

Min trænings- og kostfilosofi

Jeg tror på at træning og bevægelse skal give dig en god følelse. Måske synes du det er sjovt mens du træner, måske elsker du den energi du får ud af det, glæden ved at løfte mere vægt, hvad det gør ved din krop eller noget helt femte.
Gennem at udfordre og udforske din krop, kan du opnå stor glæde og frihed. Det skal vi lave en strategi sammen for at opnå med udgangspunkt i dine ønsker og din hverdag.

Frihed ønsker jeg også at hjælpe dig med at opnå i forbindelse med kosten, hvor mange tænker meget på bestemte fødevarer som værende forbudte, usunde eller fedende – men det findes ikke. Doseringen og dine vaner er afgørende.

Sundhedshysteriet, de mange myter og ekstreme tilgange gør det svært at vide hvad man skal gøre. Derfor er et af mine mål at give dig klare svar på dine spørgsmål og en større forståelse af træningen, kosten og alle de andre faktorer, som påvirker dine resultater.

Naturlig interesse i træning og sport

Sport har altid været en stor del af mit liv og især fodbold har en særlig plads i mit hjerte. I 2010 blev min interesse for styrketræning vakt. Det fascinerede mig hvordan kroppen responderede på træningen. Hvilke mekanismer var bag, hvilke muskler arbejder hvornår og hvad man kan gøre for hurtigere at nå sine mål?

På trods af jeg blev personlig træner i 2013 var min egen motivation for at træne dalende. Jeg var nervøs for om min løfteteknik var god nok og bekymrede mig om hvorvidt jeg ville blive skadet – og endte med at stoppe al træning i en periode på grund af denne frygt.

Det var en stor omvæltning fra altid at have været fysisk aktiv og jeg var egentlig glad for styrketræningen, men jeg var utryg ved træningen på grund af de mange (mis)informationer, jeg havde fået. Derfor søgte jeg mere information og blev især anbefalet bogen ”Explain Pain” af Lorimer Moseley og David Butler, som forandrede mit syn på kroppen og smerte radikalt.

At læse denne bog var som at træde ind i en ny verden, som hidtil havde været ukendt for mig. Den ændrede fundamentalt ved mit syn på kroppen og lærte mig mere om nervesystemets vigtighed. Jeg fandt en ny tryghed i min krops robusthed og evne til at tilpasse sig, hvorefter jeg begyndte at træne igen – og det har jeg nydt lige siden.

Jeg brænder for at hjælpe andre med at finde glæde og tryghed med bevægelse og træning og lægger stor vægt på at afmontere den frygt som jeg nu kan se uden tvivl var ødelæggende for min motivationen dengang.

Uddannelse og kurser

Jeg har flere tusinde timers erfaring med klienter, men erfaring er ikke nok i sig selv. Som en del af mine faglige udvikling, deltager jeg løbende i forskellige kurser og uddannelser, som gør mig endnu bedre til at hjælpe dig.

  • BSc. i Idræt ved Københavns Universitet
  • L1: Teknik i squat, bænkpres og dødløft v/Jacob Beermann, Maxer.dk
  • L2: Variationer af squat, bænkpres og dødløft v/Jacob Beermann, Maxer.dk
  • Moderne Smertevidenskab, Smertevidenskab.dk
  • Smerte og symptommodificering, Smertevidenskab.dk
  • Motivational Interviewing (den motiverende samtale) - grunduddannelse v/Peter Brolund, MIcenter.dk
  • Motivational Interviewing (den motiverende samtale) - overbygning v/Peter Brolund, MIcenter.dk
  • Advanced Programming, v/ Thor Wowk Larsen, Fitness World PT Academy
  • EHFA-certificeret Personlig Træner, v/ Fitness Institute
  • Programlægning, v/ Rasmus Thorø, FysioDanmark