Morten Svane er sundhedsdebattør og forfatter til bogen Slut med Forbudt.
Morten Svane er sundhedsdebattør og forfatter til bogen Slut med Forbudt.

Hej, jeg hedder Morten Svane. Jeg har i mange år været en del af den danske sundheds- og træningsverden, hvor jeg har deltaget aktivt i den offentlige debat. Jeg har i mange år selv gået enormt meget op i træning, krop og kost - og også brugt utallige timer i træningscenteret med vægte i hænderne og i køkkenet for at tilberede mad, der kunne understøtte mine mål.

Jeg er forfatter til to bøger indenfor sundhed. Den ene er Slut Med Forbudt, som jeg udgav sammen med Morten Elsøe, hvor vi lægger op til at paradigmeskift i synet på fødevarer - intet er forbudt, det handler om dosering. I bogen gør vi op med den herskende sundhedskamp og tilbyder et nuanceret syn på kost, krop og sundhed. Essensen er, at sige farvel til uhensigtsmæssige sundhedskrav og sort-hvide forestillinger om mad, kropsidealer, overvægt og tilfredshed.

Den anden bog er #Proteinopskrifter, som blev udgivet i forlængelse af den blog, jeg drev på daværende tidspunkt, proteinopskrifter.dk. Det er en kogebog med proteinopskrifter, som jeg dengang så flere fordele ved, men siden dengang har meget ændret sig - og min viden og indstilling til sundhed er i dag er en ganske anden.

Gennem mange år har jeg oparbejdet mig et omfattende kendskab til sundhed og fitness - og anlægger gerne et kritisk blik på fitnesskulturen, hvordan der kommunikeres på sociale medier og de konsekvenser flere accepterede normer i fitnesskulturen har for helt almindelige mennesker, der bliver opslugt af en på mange måder forskruet kultur.

Jeg arbejder i dag som selvstændig med projekter inden fotografi, video, kommunikation og podcasts - og har akademisk baggrund som cand.IT med speciale i sociale medier fra IT-Universitet (ITU) i København.

Hvis du vil høre mere om mine tanker omkring sundhed og fitness - og mange andre emner - så kan du se mere på min blog eller lytte til podcasten, jeg laver sammen med Jacob Beermann, Tanketid. Det er en podcast, hvor vi tager os tid til at tænke - og snakke om tingene. Emner er alt fra træning, kost, sundhed, markedsføring, livet/eksistens, internetkultur til digital kommunikation.