Tip til rotatormanchetten Let øvet

Behøver jeg at sige mere for at få dig til at lytte end at dette tip kan effektivisere din rotator cuff træning med 40%?

I denne korte video vil jeg give dig et hurtigt tip til træning af rotatormanchetten. Det er meget enkelt, det nedsætter smerten og der er påvist en højere aktivitet i de vigtigste muskler på 40% når du bruger denne teknik.

Det er i øvelser, som involverer ekstern rotation (og fokuserer på infraspinatus og teres minor) hvor dette tip især kommer til nytte. I denne øvelse skal du stå med siden til et kabelstativ (eller elastik hvis du bruger sådan en). Tag fat i håndtaget eller elastikken med hånden længst fra stativet.

Med overarmen ned langs siden og 90 grader i albueleddet og underarmen pegende frem, bevæger du underarmen ind mod maven (dvs. mod ribbenene på modsat side) og tilbage ud til siden.

Det simple tip til din rotatorcuff

Det eneste du skal gøre for at opnå denne markante forbedring er, at sætte noget under albuen - en yogamåtte, et håndklæde eller noget i den stil. Derfra udfører du den eksterne rotation præcis som du plejer. På trods af at det muligvis lyder som en næsten ubetydelig ændring, har det en stor effekt.

Derfor virker det

Grunden til at denne lille ændring virker er, at det får dig til at udføre øvelsen mere effektivt. Ofte kommer albuen væk fra kroppen, men ved at klemme måtten ind i siden, bliver albuen holdt stabil.

På denne måde bliver der konstant arbejdet med de ønskede muskler, hvorfor du vil får en større træningseffekt omkring skulderen - og opnå bedre resultater.

Poul Haackers billede

Hej, jeg er Poul Haacker

Poul Haackers billede
I 2013 blev jeg færdig som fysioterapeut fra Lunds Universitet i Sverige. Fysioterapien hjælper mig til at tilføje nye vinkler på det arbejde, jeg startede i 1999, da jeg begyndte i fitnessbranchen. Siden 2001 har jeg trænet alt fra motionister til elite-atleter inden for mange forskellige idræts... Læs mere
Bog: Stærk - Din guide til effektiv løfteteknik
STÆRK er bogen for dig, der vil fordybe dig i løfteteknik.

Læs mere om bogen her

Maxer ApS | Eskildsgade 5, 3 | 1657 København V | info@maxer.dk | +45 2422 4943 | CVR: 36685026