Simple håndstand progressioner Let øvet

I denne video får du de to første simple progressioner på din rejse mod en afbalanceret lige håndstand - på engelsk handstand.

Tags:

Her viser jeg dig to simple progressioner til en fritstående håndstand som øger din kropskontrol, giver dig fornemmelsen af hvordan føles at vende på hovedet og en markant forbedret balance.

Disse to progressioner fungerer som en slags håndstand med støttehjul.

For at blive god til håndstand, skal du være god til reaktivt at tilpasse dit tyngdepunkt for at fastholde balancen og der er række motoriske elementer, som du kan lære [1].

Hvis du føler øvelserne er for lette, så husk at tjekke de medium-svære progressioner og de avancerede progressioner.

Tripod håndstand

Den første øvelser kaldes tripod, da du har et ekstra støttepunkt i forhold til en almindelig håndstand - nemlig dit hoved.

Sid på knæ og placer dine hænder lidt bredere end skuldrebredde med fingrene lige fremad. Skab derefter en trekant med hovedet som det tredje punkt.

Løft hoften op og kravl inde mod albuerne, hvor du placerer dine knæ. Derefter løfter du langsomt dine ben

Husk at have godt med plads omkring dig og gerne et blødt underlag rundt om dig, så du ikke slår dig, hvis du skulle falde.

Hovedstand

En mere avanceret variant af tripod er en såkaldt hovedstand. De tekniske principper er de samme, men benene strækkes helt, hvilket udfordrer din balance, da vægtarmen bliver længere.

Opsætningen er altså ligesom i tripod, men nu skal du forsøge at strække et ben af gangen og gerne begge.

Slut gerne hovedstanden ved at gå kontrolleret ned igen.

Program for progressioner

Tag 5 sæt af hver af de to øvelser. Start med at holde hver position 5-10 sekunder og byg på længere sigt gerne op til 30 sekunder eller helt op til 60.

  1. Tripod, 5x10-30 sekunder.
  2. Hovedstand, 5x10-30 sekunder.

Referencer

[1] Wyatt, H. E., Vicinanza, D., Newell, K. M., Irwin, G., & Williams, G. K. R. (2021). Bidirectional causal control in the dynamics of handstand balance. Scientific Reports, 11(1), 405.

Jonas Thylstrup er personlig træner og tidligere ejer af InnerGym.

Hej, jeg er Jonas Thylstrup

Jonas Thylstrup er personlig træner og tidligere ejer af InnerGym.
Min interesse for træning, kost og bevægelse begyndte i fitness- og bodybuildingverdenen. Dog førte en stor grad af nysgerrighed og passion for alsidighed mig til at søge efter mere holistiske træningsformer. Det første jeg stødte på og gav mig i kast med var gymnastik, balance- og håndstandstræn... Læs mere

Kommentarer

Tilføj kommentar

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Markdown.

  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <hr>