Hvorfor proteinkure ikke kan sammenlignes med rygning

Du har sikkert hørt om forskerne, som mener at have vist at et højt proteinindtag kan være lige så farligt som at ryge. Det er et godt eksempel på forskere, der hævder at have fundet en årsagssammenhæng på baggrund af korrelation fra et tyndt observationsstudie - alligevel formidles det i de fleste store medier.
Hvorfor proteinkure ikke kan sammenlignes med rygning

Der er flere problemer at pege på. Blot ved at se på forskernes sprogbrug i konklusionen og deres baggrund, fornemmer man, at de er markant mere opmærksomhedssøgende end objektive og har andre underliggende interesser. En af dem, Victor Longo, sælger eksempelvis plantebaserede kosttilskud.

Examine.com har skrevet en fin, men dog lidt tung artikel om undersøgelsen. Du kan sagtens blot skimme igennem den og få meget ud af det.

De afslutter artiklen:

A more accurate headline for this study would have been “High protein for those between 50 years to 65 years old who have poor diet and lifestyle habits may be associated with increased cancer risk.”

Læs examines blog her

Jacob Beermanns billede

Hej, jeg er Jacob Beermann

Jacob Beermanns billede
Jeg hjælper mine klienter med at opnå deres mål på en effektiv og motiverende måde. Mange af mine klienter ønsker at få bedre teknik, blive stærkere eller smertefri - og det er i høj grad min spidskompetence med baggrund som kandidat (MSc) i smerte fra University of Edinburgh. Uanset om du træ... Læs mere
Bog: Stærk - Din guide til effektiv løfteteknik
STÆRK er bogen for dig, der vil fordybe dig i løfteteknik.

Læs mere om bogen her

Maxer ApS | Eskildsgade 5, 3 | 1657 København V | info@maxer.dk | +45 2422 4943 | CVR: 36685026