4 klassiske kettlebell-øvelser Let øvet

Træning med kettlebells har etableret sig som træningsform efter flere år med stigende popularitet - og det med god grund. Du finder kettlebells i de store kæder som SATS (Fitnessdk) og Fitness World, måske endda som holdtræning, men hvis du vil have bedst effekt, skal du have styr på de klassiske øvelser med kettlebell.
Kettlebell er effektiv træning for hele kroppen, her får du fire klassiske øvelser.

Tags:

Fordelen ved træning med kettlebells er, at du træner en stor del af kroppens muskulatur med få øvelser, kan bruges både som udholdenheds- og styrketræning og sætter med sine dynamiske bevægmønstre pulsen i vejret.

Eftersom du ikke har behov for andet end din kettlebell, har du også frihed til at træne derhjemme, i sommerhuset eller ude i naturen.

Valg af kettlebell

Først skal du finde ud af hvor tung en kettlebell, du skal starte med. Det er nemlig vigtigt, at du ikke starter for tungt, men i stedet fokuserer på at få teknikken på plads først. Det skal dog heller ikke være for let.

En tommelfingerregel er, at du skal kunne presse din kettlebell over hovedet 3-5 gange. Hvis du ikke kan det, skal du finde en lettere kettlebell.

Kettlebell Swings

Kettlebell swing er en af de mest grundlæggende teknikker, når vi snakker træning med kettlebells. Den lærer dig at hinge fra hoften, læne overkroppen frem og generere kraft med ballerne. Muskulært fokuserer den mest på baller, baglår og lænd, mens den rent bevægelsesmæssigt vil hjælpe dig hen mod at lære både clean (vend) og snatch (træk).

Kettlebell Cleans

Kettlebell clean er bevægelsen, hvor du får din kettlebell fra gulvet til skulderen. Teknikken i denne øvelse er vigtig både for din performance, da mange kettlebelløvelser foregår med vægten fra netop denne position - den såkaldte rackposition.

Pushpress

Kettlebell pushpress er et eksempel på en af de mange øvelser, som starter fra slutpositionen i et clean. Her træner du overhead-styrken og -stabiliteten samt kraftoverførslen fra ben, hofte og core. Den er et godt eksempel på hvordan du træner synergierne mellem kroppens forskellige dele.

Turkish getups

Turkish getups var i gamle dage en cirkusøvelse, men bruges nu til at træne din core. Den kræver både styrke, smidighed og koordination, så det er på mange måder en øvelse, som kræver og giver dig alsidighed. Tyrkiske getups er en udfordring for mange, men værdifuld af lære.

Træningsprogram

Der er mange måder at sammensætte et træningsprogram til styrketræning på. Med udgangspunkt i denne artikels fire øvelser, vil jeg foreslå dig to forskellige cirkeltræninger (dag 1 og dag 2), hvor du:

  • Laver flest mulige runder på 20 minutter
  • Dag 1: én runde er 10 kettlebell swings og 4 kettlebell turkish getups til hver side
  • Dag 2: én runde er 10 kettlebell cleans og 4 kettlebell pushpress til hver side
Jacob Beermann er personlig træner, forfatter og foredragsholder.

Hej, jeg er Jacob Beermann

Jacob Beermann er personlig træner, forfatter og foredragsholder.
Jeg hjælper mine klienter med at opnå deres mål på en effektiv og motiverende måde. Mange af mine klienter ønsker at få bedre teknik, blive stærkere eller smertefri - og det er i høj grad min spidskompetence med min kandidatgrad (MSc.) i Smerter fra University of Edinburgh i Skotland. Uanset om d... Læs mere

Kommentarer

Tilføj kommentar
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Markdown.

  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <hr>