Mikael Lenz Strube er PhD og professor på DTU.
Mikael Lenz Strube er PhD og professor på DTU.

Jeg er PhD og associate professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og har forsket en del i blandt andet MRSA, tarmens mikrobiota og cancerbehandling,. Jeg interesserer mig blandt andet for sammenhængen mellem genetik og ernæring.

Min forskning undersøger blandt andet MRSA (stafylokokker som er modstandsdygtige overfor antibiotika og penicillin) gennem DNA-sekventering sammen med bioinformatik og matematisk modellering.

Når jeg ikke forsker, skriver jeg blandt andet artikler om især ernæring for blade som iForm med flere og også Maxer.dk.

På nettet er jeg muligvis bedre kendt som "Smeden", som er et kaldenavn, jeg har optrådt på nettet med igennem mange år på diverse træningsfora. Det stammer tilbage fra da jeg var yngre, hvor min bror og hans venner ofte omtalte hvordan vi "smedede den".

Personligt har jeg oftest haft klart størst fokus på bodybuilding - altså at træne med henblik på at opbygge en æstetisk fysik. Jeg har dog aldrig haft ambitioner om at være ekstremt stor, men at have en god portion muskelmasse og en lav fedtprocent, siger jeg ikke nej tak til.

Jeg sætter en ære i at tage den komplicerede biokemi med videre og gøre den tilgængelig på en letforståelig måde.