Lær at squatte dybt Begynder

Hvis du har svært ved at komme dybt nok i squat, kan disse to øvelser hjælpe dig med opnå en dybere position og derefter få en fornemmelse for hvordan bundpositionen føles.

Squat er en basisøvelse, der er meget udbredt. Med god grund. Det er en fremragende øvelse, som i høj grad træner hele underkroppens muskulatur på både forside og bagside samt stiller krav til overkroppens stabilitet og spænd. Squat er en kompleks øvelse og mange oplever problemer ved udførslen af den - især med teknik eller smidighed.

To øvelser der gør dig smidig

I denne video præsenterer jeg dig for to forberedende øvelser - goblet squat og kettlebell squat. Det er to øvelser, som kan lære dig at åbne op i hoften (presse knæene ud), holde ryggen ret og squatte dybt. Fokus er på teknik og dybde, så intensiteten, altså antallet af kg, er ikke relevant.

Du kan bruge øvelserne til opvarmning, forbedre din smidighed og teknik og fungerer som del af en god forberedelse til squat. Du lærer at sidde mere oprejst, åbne i hoften og holde ryggen ret mens du squatter dybt.

Du bør også se nærmere på denne komplette opvarmning for underkroppen.

Jacob Beermanns billede

Hej, jeg er Jacob Beermann

Jacob Beermanns billede
Jeg hjælper mine kunder med at opnå deres mål på en sikker og motiverende måde. Mange af mine kunder ønsker at få bedre teknik eller blive stærkere - og det er i høj grad min spidskompetence. Uanset om du træner i det lokale træningscenter fordi du synes det er sjovt, om du konkurrerer i styr... Læs mere